PCBN (кубен бор нитрид)

1628065272(1)
1628065294(1)

PCD (поликристален дијамант)

Поликристален кубен бор нитрид - англиска кратенка PCBN (кубен бор нитрид) Алатките на CBN генерално обработуваат делови од леано железо и челик !!! Деведесет и девет проценти.

Карактеристики на изведба на алатката PCBN:

1: Висока цврстина и отпорност на абење;

2: Висока термичка стабилност и цврстина на висока температура;

3: Висока хемиска стабилност;

4: Има добра топлинска спроводливост

5: Низок коефициент на триење;

област за апликација

Алатката PCBN е погодна за технологија за сечење со голема брзина и ултра-голема брзина

Алатката PCBN е најсоодветна за сечење со голема брзина од леано железо, зацврстен челик и други материјали.

Заврши обработка на угаснат хардвер (цврстина над HRC55); Не се препорачува обработка на нодуларно леано железо !!!

1628065310(1)

Поликристален дијамант - англиска кратенка PCD (Синтетички поликристален дијамант најчесто се користи) Карактеристики на алатките за PCD: висока цврстина, висока јачина на притисок, добра топлинска спроводливост и отпорност на абење, што може да добие висока точност и ефикасност при обработката при сечење со голема брзина.

Алатките за PCD генерално обработуваат легура на алуминиум.

1628065323(1)
1628065344(1)

1: PCD одделение 010 се избира за силиконска алуминиумска легура (содржина на силикон помала од 11%)

2: PCD одделение 025 е избрано за висока силиконска алуминиумска легура (содржина на силикон повисока од 12%)

3: Чист алуминиум (карактеристики: мек, особено леплив, особено високи барања за материјали за алат и производство)

алуминиумска легура

Алуминиумска силициумска легура е легура за ковање и леење главно составена од алуминиум и силициум, со општа содржина на силикон од 11%. Легурата АИ Си е широко користена за изработка на некои делови под лизгачки услови на триење во автомобилската индустрија и индустријата за производство на машини поради нејзината светлина тежина, добра топлинска спроводливост, одредена цврстина, цврстина и отпорност на корозија. Кога содржината на силициум е ниска (на пример, 0,7), еластичноста на алуминиумската силиконска легура е добра, која често се користи како легура на деформација; Кога содржината на силициум е висока ( како што се 7%), својството на полнење на топењето на легурата на алуминиум силициум е добро, што често се користи како легура на леење. Во легура Al Si со содржина на силикон што ја надминува еутектичката точка на Al Si (содржината на силикон е 12,6%), кога содржината на честички во силиконот е дури 14,5%~ 25%, додавајќи одредена количина на Ni, Cu, Mg и други елементи може подобрување на неговите сеопфатни механички својства. Може да се користат во автомобилски мотори наместо цилиндри од леано железо за значително намалување на тежината.

1628065361(1)
1628065372(1)

Тешкотии во обработката на легури од алуминиум

1. Феномен на лепење нож - ниска точка на топење, топлина на сечење е лесно да се предизвика топење на материјалот и лепење на ножот, формирајќи тумор за акумулација на чипови;

2. Деформација на сечење - алуминиумската легура има мала цврстина, висока пластичност и голема деформација на работното парче за време на сечењето;

3. Вибрации на сечење - алуминиумската легура има мал еластичен модул и лесно се произведува еластичност за време на сечењето.

Материјалите од алуминиумски легури во леани легури од легура на алуминиум се главно поделени на:

Алуминиумска силиконска легура, алуминиумска силициумска бакарна легура и алуминиумска магнезиумска легура:

Алуминиумска силиконска легура: главно вклучува yl102 (ADC1, a413.0, итн.), Yl104 (adc3, a360);

Алуминиум силициум бакарна легура: главно вклучува YL112 (A380, adc10, итн.), Yl113 (3830), yl117 (B390, adc14), ADC12, итн;

Алуминиумска легура на магнезиум: главно вклучува 302 (5180, adc5, adc6, итн.).

ADC12 и adc6 се најчесто користените материјали во Кина. Главната разлика помеѓу двата материјали е дека содржината на Si, Fe, Cu, Zn, Ni и Sn на ADC12 е повисока од онаа на adc6, додека содржината на Mg е помала од онаа на adc6. ADC12 има подобри својства за обликување и обработка на калапи, а неговата отпорност на корозија е инфериорна во однос на adc6.


Време на објавување: август-04-2021 година