Местење прачка:

Предности:

  1. Се користи за завршна обработка на размислување, решавање на проблем со обработка за клиенти;
  2. Способност да се поправи правилноста на отворот, подобрувајќи ја точноста на работното парче;
  3. Дизајнот е едноставен и лесен за употреба;
  4. Долг животен век на алатката, може да се обнови и значително да ги намали трошоците за обработка за клиентите.

Овој вид алатка за мелење се користи за прецизна обработка на мали дупки. Се користи опрема за вертикално полнење. Постојат многу машини за мелење произведени од Нисин во Јапонија

Производот главно се состои од каросерија на глава (разделен тип, составена од тело на глава и задна рачка), маслен камен, лизгачка шипка, лента за обложување, вратена пролет и прстен за задржување. Откако телото на главата ќе се поврзе со машинскиот алат, машината за усогласување се ротира и возвраќа за да го вози телото на главата и да се исчистува маслен камен. Во исто време, машината за усогласување ја турка лизгачката шипка за радијално да го прошири маслениот камен за усовршување. Работното парче се сече со триење под притисок формирано од контакт помеѓу маслен камен и површината што треба да се обработи.

Објект за обработка и опсег на обработка

Овој вид машина за мелење се користи за обработка на млазницата на пумпата за масло и индустријата за опрема. Преработените производи се клипи и опрема. Материјалите се 20CrMo и GCr15. Материјалите се гаснат и карбурираат, цврстината е hrc60-63, а додатокот за обработка е 2-4 жици за машинска алатка со 2 оски и 6-8 жици за машинска алатка со 4 оски. Покрај тоа, се користи и за обработка на различни делови од индустриите како што се управувачка опрема, прачка за поврзување, блок на цилиндарот на моторот, хидраулична дупка, апарати за домаќинство, нож и мувла, генерален генератор, машина за шиење, мотоцикл и така натаму.

Точност на обработка

Точноста на дијаметарот може да достигне 0,0025mm, заобленоста може да достигне во 0,3um, цилиндричноста може да достигне 0,7um, грубоста може да достигне до 0,07um, а исправноста може да достигне 1,0um.

Технологија на обработка

На пример, технологија за обработка на клипот: грубо усогласување (машина за хоризонтално лупење) nm75 маслен камен - полуфинирано усовршување (машина за хоризонтално мелење) nm55 или nm63, големината на производот по обработката е оценета (0,5um ниво I) - фино мелење (машина за вертикално мелење ) 400# маслен камен - супер фино усовршување (вертикална машина за мелење) 800-1000# маслен камен.


Време на објавување: 28-јули 2021 година