Вежби за лемење со оружје

 • without coated single flute with coolant Gun drill

  без обложена единечна флејта со вежба Пиштол

  Вежба за оружје со една острица (во натамошниот текст вежба за оружје) се користи за обработка на длабоки дупки со дијаметар Φ1 ~ 40мм и сооднос должина-дијаметар од 100 ~ 250 пати. Тоа во моментов е единствениот метод за обработка на длабоки дупки со мал дијаметар со дијаметар Φ1 ~ 6mm. Точноста на дупките за обработка може да се стабилизира на ИТ 8 ~ 10, а индивидуалните може да достигнат IT6 ~ 7; грубоста на површината може да се стабилизира на Ra12.5 ~ 3.2μm (▽ 3 ~ ▽ 5), а поединечните може да достигнат Ra0.8 ~ 0.4μm (▽ 7 ~ ▽ 8), исправноста на дупката може да достигне 0.05mm/ м Вежбите за пиштоли имаат широк спектар на апликации. Покрај обработка на обични челични материјали и леани, тие исто така можат да обработуваат меки метали, легирани челици, нерѓосувачки челици и челици отпорни на топлина.
 • Imported gun bit and tool rod tungsten carbide gundrill tool

  Увезен пиштол за пиштол и прачка за волфрам карбид гандрил алатка

  Вежби за пиштоли се вежби со директно флејтирање што овозможуваат вбризгување на течноста за сечење преку шупливото тело на вежбата до лицето на сечењето. Тие се користат за длабоко дупчење-можен е сооднос длабочина-дијаметар од 300: 1 или повеќе. Бурињата со пиштоли се очигледен пример; оттука и името. Други употреби вклучуваат изработка на мувла, изработка на диета и производство на дувачки музички инструменти, како што се цевки од ујлеан, бидејќи вежбите со пиштоли можат да дупчат долги директни дупки во метал, дрво и некои пластики. Течноста за ладење обезбедува подмачкување и ладење на рабовите за сечење и ги отстранува џамперот или чипсот од дупката. Современите вежби за пиштоли користат врвови со карбид за да го продолжат животот и да ги намалат вкупните трошоци во споредба со металните врвови.
 • Single flute With coolant Gundrill

  Единечна флејта Со течноста за ладење Гандрил

  употреба на вежба за пиштоли во индустрии за сечење метали, вклучувајќи автомобилска, авионска и воздушна, градежна, медицинска, мувла и алатка и калапи, хидраулика, пневматика и многу повеќе.
 • Brazed Gun Drills

  Вежби за лемење со оружје

  Пиштол вежба е специјализирана алатка за сечење што се користи во машина за дупчење пиштоли. Забранетите вежби за пиштоли на Дралстар ги имаат следниве својства: Опсег на дијаметар: 3 - 40 мм Вкупна должина: 5000 мм (максимум) Едноставен тип флејт е најчестиот тип. И најшироко користен. Содржи едноделен дел за вежба за карбид и челичен вежба со влошки од карбид. Цевката и ножот се изработени од челичен материјал. И преку термичка обработка. Трите дела се залемени за да бидат комплетна алатка. Дрилстар продава пиштол др ...